TAVUKLAR DA KULUÇKA SORUNU

Yumurtayı bu şekilde açıp yiyorlar.Bunu horoz mu yoksa tavuk mu yapıyor emin değilim.Sorun kireç eksikliği olabilir mi diye düşünüyorum ama benim tavuklar 2 dönümlük arazide  serbestçe dolanıyorlar.Yok orada da temin edemiyorlarsa ne yapmalıyım diye düşünüyorum.

Arazinin bir köşesine kum felan mı döksem acaba.Bir çözüm buldum buldum,bulamadım olan horoza olacak.Aramızda kalsın beyaz horozdan fena halde şüpheleniyorum::))
 Muhteşem abi akıl verdi ,bizde uyguladık.Ustamıza verdiğimz ölçüler doğrultusunda yumurtalık yaptık.Srıf bu kuluçka sorunu yüzünden yaz boyu yumurta yiyemedik desem yeridir::))

Kümeste yüz civarında hayvan var bende yumurta yok::))

Kesecem lan bunları.....moduna girmek üzereydim ki , Muhteşem abi tavukları kurtardı::))

Fakat bizim hanımlar yumurta olmasa da şekilde olduğu gibi kuluçkaya  yatıyor.Hem kışa girerken ,hemde altında yumurta yokken...

Açlık grevimi yapıyorlar acaba::))
 Burası yumurtaların kayıp düştüğü yer.Bizim ki kuluçkaya yatmış ama yumurta aşağıda::))

Tabii kıllık olsun diye acaba yumurtayı bunlar mı yiyor , onu da bilmiyorum.Bana yar olmadı ,sana da olmasın::))

Kırık yumurtalar buradan çıkıyor sonun da.
 Yumurtaların kayarak düşmesi gereken yer.
Bu kadar emeğe saygı duymayıp hala olur olmaz yere yumurtlayanlar var.Bazı hanımlar yumurtalığın en altını mesken tutmuşlar.

Siz misiniz buraya yumurtlayan bende burayı dolu çuvallar ile kapattım.Bakalım hafta ne nane yiyecekler.

Sorun ; tavuklarda kireç eksikliği var ise bunu ne ile nasıl kapatırız.

Tavukları kuluçkadan ( açlık grevinden ) nasıl vazgeçiririz.

Ve bu yumurtalık sistemini nasıl geliştirebiliriz.

SLM ve Muhabbetle...


Yorumlar

Yusuf bence kuluçkaya yatan tavuklar yumurtaları yiyor. Neden dersen hayvan kuluçkaya yattı yumurta yok, bakıyor ileriden yumurtayı alayım derken deliyor diye düşünüyorum.Daha önce yumurtalar kırılıyormuydu, yoksa bu yeni kuluçkadan sonramı başladı, bence burası önemli. Yumurtalar daha uzağa gitmeli. İnternette adamın birisini gördüm, 4 tavuktan her hafta bir koli yumurta alıyor, sen 100 tavuktan yemelik yumurta alamıyorsun hayret::))
muhteşem turunç dedi ki…
Bu yumurta yeme ısınden bende anlamadım abı..İnşallah çözersin.
Mustafa Doğan dedi ki…
Abilerim. Bende tavuk beslemiştim. Bu olay benim de başıma geldi. Tavukalar susuz kaldıkları vakit yumurta yiyorlar. Yumurta yiyen bir tavuk diğerlerinide buna alıştırıyor. Yumurta yiyen tavuğu tesbit edip idama mahkum etmek gerekiyor. Suzu kalmaları en önemli faktör kümeste sürekli su kaynağı olmalı. Mermer tozu satılıyor. Bu verilebilri. Ve içtikleri sulara karbonat katılabilir.
Bu kötü alışkanlığı diğerlerine bulaştırmadan haini bulmak gerek. Bir de işin manevi yönü var yumurtaların öşürü konusu. Birilerinin bu yumurtalarda hakkı olabilir...
yusuf şimşak dedi ki…
SLM...

Sayın Bakanım.

4 tavuktan bir koli yumurta alan adamın elini öpmek lazım::))

Bu kırma işi yeni yumurtalıktan sonra çoğaldı.Önceleri de oluyordu ama nadiren.Şimdi artık bir standartı var.Hafta da 6-10 yumurta arası::((

Yumurtaların mesafesinin yakın olma işi aklıma yatıyor ama bu seferde karşıma başka bir sorun çıkıyor.Boyumu uzatacak yeterli alan yok::((

Muhteşem Abi.

Anlamaya çalışıyoruz,beraberce anlayacağız inşallah.Bu sayfalar sorunumuza çözüm üretmek için var.Beraberce fikir jimnastiği yaparak çözümü bulacağız.


Mustafa Bey.

Susuz kalma olanakları yok .Tabii kümesin kapısına çıkmaya üşenirlerse o başka.Hemen kapının yanında çok büyük bir sulukları mevcut.Sularına her hafta çamaşır suyu katıyorum ki bu da bahsettiğin sodanın yerine gececektir diye düşünüyorum.

Mermer tozunu sen kullanmışmıydın.Bu toz yumurta kabuğu yapmalarına yetiyor mu.Yani bu bir çözüm yolumu.

Hain konusunda seninle hemfikirim::))

Öşür konusunda senin aklını kim celdi bakayım.Bu aralar bakan ile bir temasın oldu mu ?

Malum bu aralar kendisi ile aramızda zekat toplama konusunda bir takım ihtilaflar mevcutta::))

SLM ve Muhabbetle...
Polat dedi ki…
Horoz kırıyor