TAVUKLARDA SORUNUM DEVAM EDİYOR.

 Kış kapıya geldi ,dayandı bizimki hala civciv çıkarmaya çalışıyor::((

Zamansız gurk yani.

Şuan kümeste 8-9 tavuk gurk vaziyette.Gel de kızma.Düzenli yatsalar yine birşey demeyeceğim ama nafile.

Yumurtaları hergün düzenli toplama şansım yok.Nihayetinde sadece hafta sonları gelebiliyorum ve ancak hafta da bir defa yumurta toplayabiliyorum.

Tavuklarda bir kaçgün yattığı yerden,hiçbir sebep yokken bir bakıyorsun başka bir yerde yatıyor.

Olan bizim yumurtalara oluyor.Yumurtayı bir kırıyorsun,içi kan topu::((

 Yattığı yumurta sayısı çokta fazla değil.Fakat sorun  yer değiştirmelerinde.
 Kümes teki yemliğim.6 çuval yemi koyduğumda şuan 2 ay yetiyor.Tabii bu kümesteki tavuk sayısı ile orantılı.
 O kadar yumurtalık yerleri yaptırdım.Çeşitli denemeler yaptım.Ama hala yaptığım yumurtalık alanına değilde tutmuşlar yemliğin üstüne yumurtlamayı sürdürüyorlar.Alışkanlıklarından bir türlü vazgeçiremiyorum.

Bazı yumurtladığı yerleri bir şekilde kapattım ama ,onlar hala yaptığım yumurtalığa değil de ,yeni yerlere rastgele yumurtlamayı tercih ediyorlar.

Yumurta yeme konusundan şuan gözüken çözüm mermer tozu gibi görünüyor.Bu hafta sonu mermer tozunu temin edipte kümese koyamadım.Hafta sonunda tozu koyar ve gözlemlerim .

Bir de bu fazla gurk olma sorunlarının yemden kaynaklanabileceğini de düşünüyorum.Nihayetinde hazır yem kullanıyorum.Öztürkler yumurta yemini kullanıyorum.

Keşke zamanım müsait olsa da yem karışımlarını kendi istediğim gibi yapabilsem.

Firmaların içine ne koyduğunu bilmiyoruz.

SLM ve Muhabbetle...


Yorumlar

muhteşem turunç dedi ki…
Yusuf abi benimkilerin hepsi aynı yere yumurtluyordu sanırım sorunu çözmem o nedenle kolay oldu. Senin işin zor gibi görünsede her yumurtlanan yere bir tane meyilli folluk yapman olayı bitirecek bence gurk olayının sebebi yumurta birikmesi. Bende gecen sene bu sorunu yaşıyordum.
Selamunaleykum
Muhterem Kardeşim

Senin kümes ve kümes sakinlerine tek çözüm yeri ''www.kuluçka.net'' ben bu siteye üyeyim bu siteye gir incele derim biraz bu siteye üye olmak zor ama site yöneticisi iyi bir arkadaş benim,ve Halil Bilen'in refaransını söyle o zaman üye yaparlar yöneticisi istanbulda Ömer KILIÇOĞLU TLF.NU:05398288399
Daha sonra bu arkadaşlarlardan hertürlü kanatlı malzemelerini satıyorlar ''www.evcilmalzemeleri.com Baki selamlar
yusuf şimşak dedi ki…
SLM...

Muhteşem Abi.

Kümes büyük,heryere folluk koymam mümkün değil.Yumurta birikmesinin gurk için tavuğu teşviklemiş olması muhtemel.Bunun çözümü de aynı adresi gösteriyor.

Fakat senin modelde yaptığım follukta ta şuan dört tane tavuk gurk yatıyor.Altında yumurta bile yok.Şayet yumurtanın gurk için teşviklediğini düşünür isek bunlarda hiç yumurta yok ve yine yatıyorlar.

Tahminim sorun ya tavukların ırkında ya da kullandığım yemde.

Hilmi Abi.

Abi birşey öğrenmek ve paylaşmak için birilerini aracı koymak bana abes geliyor.Bilgi paylaşımı dediğimiz olay özgür ve herkese açık olmalı.Tabii işin ucunda farklı hedefler ve amaçlar yoksa.

Ben şartlı paylaşıma karşıyım ve bunun hiçbir noktasında yokum.

Bilgi herkese açık olmalı.Ben birşeyler öğrenmek,öğretmek istiyorum diyen her birey bu hakka sahip olmalı.

Bu bloğu oluşturmamdaki amaç ; evcil hayvan sahipi arkadaşlarımızın sorunlarını ve bilgilerini paylaşabilecekleri bir sayfa oluşturmak.Arı ile ilgili sayfalarda diğer evcil hayvanların paylaşımını yapmak istemediğimden bu tür bir sayfaya ihtiyaç duydum.

Reklam+tıklanma sayısı+tanınmak=Para

Gibi basit hedefler peşinde değilim.Para kazanmak için mesaimi harcadığım bir işim var.Bunlar benim hobilerim.

Önerilerin için teşekkür ediyorum.

SLM ve Muhabbetle...

Unknown dedi ki…
Selamlar Yusuf bey,el alem kuluçka tavuk arar sende tam tersi.En çok kuluçkaya yatan tavuk hint tavukları.Senin tavuklar köy tavukları.Bu kadar çok kuluçkaya yatması çok ilğinç geldi banada.Kimi ırklar daha çok kuluçkaya yatar kimisi çok nadir mesala denizli tavukları çok zor kuluçka olur.

Çoğunlukla kuluçkaya yatan tavuklar yiyor yumurtayı.Senin tavuklar yumurtlamazsa Muhteşem abinin tavukları hiç yumurta yapmaması gerekli.Tavukların yumurtlaması için çok musait senin bahçe.Yumurta yiyen tavuğu bulman gerekli 100 tavuk içinde zor gözüküyor.Başka türlü zor kurtulursun.

yusuf şimşak dedi ki…
SLM...

Emrah Bey.

Şuan kümeste , Brahma,ispenc,likorin ve köy tavuklarınının oluşturduğu kırmalar mevcut.Fazla gurk olmaları yüzünden yumurta yüzü göremiyoruz.Hadi yumurtadan vazgeçtik,civicvden yürüyememem lazım,nerdeeee::))

Civcivde çıkaramıyorlar.Çıkardıkları elin sayısını geçmez.Ben makinadan çıkarıyorum.

Hint tavuklarının çok fazla kuluçkaya yattıklarını biliyorum.Ama hint tavuğunun bir farkı yattığı yumurtayı çıkarıyor ve de çok iyi anaçlık yapıyor.

Hatta sırf bu sebepten dolayı önümüzdeki yıl 6-7 tane örjinal hint tavuğu bulup anaç olarak kullanmayı düşünüyorum.İstediğim oranı yakalarsam kuluçka makinasına gerek kalmaz.

Yumurta yiyenler konusunda haklısın.Eğimli follukta kuluçkaya yatan tavuklar gibi görünüyor.

Çok fazla gurk olmaları bana göre yemden.Yem konusuna eğilmemiz gerekecek.

SLM ve Muhabbetle...